REVscene - Vancouver Automotive Forum


Welcome to the REVscene Automotive Forum forums.

Registration is Free!You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today! The banners on the left side and below do not show for registered users!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.


Go Back   REVscene Automotive Forum > Technical Discussion > Maintenance, Engine & Driveline Tech

Maintenance, Engine & Driveline Tech This forum is brought to you by The Speed Syndicate (TSS) in Burnaby.
Discussion of maintaining your engine, transmission, differentails, rear ends, and mods associated with "driveline" parts..

Reply
 
Thread Tools
Old 01-29-2007, 04:33 AM   #1
RS.net, helping ugly ppl have sex since 2001
 
hk20000's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Richmond
Posts: 8,645
Thanked 1,357 Times in 508 Posts
Mercedes Problem - W202 C220 speedometer malfunction

Ok here's question number 2 specific to my car:

my 1995 MB C class speedometer reads 0 all the time. The odometer does not advance. ABS light is on. The gears are changing fine however.

which is not similar to other threads I found on Mercedesshop website.... those people who have pooched a speed sensor seems to have all my symptoms but they also have trouble shifting (the gearbox doesn't know when to shift and whether to shift at all).

which makes me wonder - did my gauge pooch out on me or the sensor did?

how likely is it that a 1995 car gauge cluster pooched its speedometer and odometer functions AT THE SAME TIME?

yet if it's a gauge problem I don't think that would trigger my ABS system to act up so I'm more inclined to thinking there is a vehicle speed sensor issue....

what do you experts think?

Is there a more scientific way to troubleshoot than to throw parts at it? (MB parts are freaking expensive you know) My friend says the OBDI connector isn't capable of reading vehicle speed so you can't really tell from there.

Here is another issue linked to this one:
How to remove my vehicle speed sensor? W202 C220.
Advertisement
__________________
⇐ If I bothered replying, that's the face I made while I typed.

  • 2017 Alfa Romeo Giula Q4
  • 1999 Nissan Stagea 260RS 1 of 748
  • 1998 Nissan Laurel Medallion Club S drift boi
  • 1991 Lexus LS400 mint boi
  • 1989 Nissan S-Cargo cute boi

Last edited by hk20000; 01-29-2007 at 04:38 AM.
hk20000 is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2007, 09:17 AM   #2
RS.net, helping ugly ppl have sex since 2001
 
hk20000's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Richmond
Posts: 8,645
Thanked 1,357 Times in 508 Posts
so I just clamp the multimeter on 2 prongs on the sensor?

Is the sensor generating the sine wave or does the sensor need a power supply in order to generate it?
__________________
⇐ If I bothered replying, that's the face I made while I typed.

  • 2017 Alfa Romeo Giula Q4
  • 1999 Nissan Stagea 260RS 1 of 748
  • 1998 Nissan Laurel Medallion Club S drift boi
  • 1991 Lexus LS400 mint boi
  • 1989 Nissan S-Cargo cute boi
hk20000 is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2007, 11:37 PM   #3
Need to Seek Professional Help
 
wacko604's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Vancouver
Posts: 1,034
Thanked 0 Times in 0 Posts
yea you "T" into it. if it's 2 wires it's generating it's own voltage (AC pulse generator) If it's 3 or 4 it probally has a referance voltage from the ecm.
wacko604 is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2007, 06:58 PM   #4
RS.net, helping ugly ppl have sex since 2001
 
hk20000's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Richmond
Posts: 8,645
Thanked 1,357 Times in 508 Posts
nevermind all that stuff caused by a foobar'd OVP

replaced and solved.
__________________
⇐ If I bothered replying, that's the face I made while I typed.

  • 2017 Alfa Romeo Giula Q4
  • 1999 Nissan Stagea 260RS 1 of 748
  • 1998 Nissan Laurel Medallion Club S drift boi
  • 1991 Lexus LS400 mint boi
  • 1989 Nissan S-Cargo cute boi
hk20000 is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2011, 06:14 AM   #5
RS Lurker, I don't post!
 
Join Date: Mar 2011
Location: sweden
Posts: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
nevermind all that stuff caused by a foobar'd OVP ??

I dont understand : foobar'd OVP, what OVP stands for ?
sigfrid is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -8. The time now is 12:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Revscene.net cannot be held accountable for the actions of its members nor does the opinions of the members represent that of Revscene.net