REVscene - Vancouver Automotive Forum


Welcome to the REVscene Automotive Forum forums.

Registration is Free!You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today! The banners on the left side and below do not show for registered users!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.


Go Back   REVscene Automotive Forum > Technical Discussion > Maintenance, Engine & Driveline Tech

Maintenance, Engine & Driveline Tech This forum is brought to you by The Speed Syndicate (TSS) in Burnaby.
Discussion of maintaining your engine, transmission, differentails, rear ends, and mods associated with "driveline" parts..

Reply
 
Thread Tools
Old 03-13-2010, 08:55 PM   #1
RS controls my life!
 
-luong.'s Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Surrey
Posts: 777
Thanked 6 Times in 4 Posts
Honda crx studdering

Hey guys. Just insured my crx..Finally after installing my timing belt.After driving for a while i got an issue. The car studders at 1k to 3k when I hit the gas. It idles fine, and the enines reaction to throddle is delayed. I'm thinking its the co2 as i read up on another forum. I disconnect the co2 but the engine code didnt pop up..??second guess is the tps sensor, again idles fine but once you hit 1-3k it studders . after 3k its good. lmk guys
Thanks sorry if this is a noob Q
Advertisement
__________________
vvroom =-)
-luong. is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2010, 09:08 PM   #2
Captain Happy Bubble is my Homeboy
 
YK86's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: 604
Posts: 333
Thanked 8 Times in 8 Posts
Could be so many things. Did it do this before you changed the timing belt? I had a similar thing happen on a CRX I bought. Turns out the previous owner didn't connect the ground wire from the frame to motor/valve cover.

Could also be things that can be fixed with a proper tune up (plugs/cap/rotor). Start with the basics first and go from there.
__________________
86 Accord EX-i, 90 Accord EX-R, 97 1.6EL, 99 Mustang GT convert.
YK86 is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2010, 11:19 PM   #3
RS controls my life!
 
-luong.'s Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Surrey
Posts: 777
Thanked 6 Times in 4 Posts
This was before the timing belt change. Kinda wondering why my engine light doesnt pop on when i disconnect the co2, as it should.computer issue?

Check the cap wire and roter, plug and they seem to be in working order and good current going through them.
__________________
vvroom =-)
-luong. is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2010, 12:05 AM   #4
Head of HR....have a seat on that couch
 
fliptuner's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Coquitlam
Posts: 21,502
Thanked 14,984 Times in 4,150 Posts
Did you adjust the ignition timing?

Also by co2 are you referring to the O2 sensor?
__________________
feedback

Originally posted by v.b.
can we stop, my pussy hurts...
Originally posted by asian_XL
fliptuner, I am gonna grab ur dick and pee in your face, then rub shit all over my face...:lol
Originally posted by Fei-Ji
haha i can taste the cum in my mouth
Originally posted by FastAnna
when I was 13 I wanted to be a video hoe so bad


RSUV #7
fliptuner is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2010, 08:47 AM   #5
RS controls my life!
 
-luong.'s Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Surrey
Posts: 777
Thanked 6 Times in 4 Posts
Quote:
Originally Posted by fliptuner View Post
Did you adjust the ignition timing?

Also by co2 are you referring to the O2 sensor?
ignition timing is on the dot. Sorry, yah i mean o2.no signal returning back. even unpluged
__________________
vvroom =-)
-luong. is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2010, 10:19 AM   #6
I am Hook'd on RS
 
Join Date: Mar 2006
Location: vancouver
Posts: 67
Thanked 3 Times in 3 Posts
it sound like the ignition issue, I would check on coil(igniter),dis rotor&cap,wire and spark plugs.
__________________
Rise Auto Salon
www.risejdm.com
#140-5800 Cedarbridge Way
Richmond, BC
604-277-5156

Car Audio:
Focal, Audio Systems, Clarion, Fusion, EFX, Bassworx, Escort, Compustar + More
Performance:
GReddy, HKS, Blitz, Tomei, Motul, Endless, Defi, Cusco, Nismo

We specialize in:
Custom Car Audio
Race Fabrication
Forced Induction
Engine Swaps
ECU Tuning
General Maintenance

Check out our Clearance List:
http://www.revscene.net/forums/rise-...n-t595646.html
Akira@Rise is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2010, 12:12 PM   #7
RS controls my life!
 
-luong.'s Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Surrey
Posts: 777
Thanked 6 Times in 4 Posts
THanks! Rise auto.
__________________
vvroom =-)
-luong. is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -8. The time now is 11:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Revscene.net cannot be held accountable for the actions of its members nor does the opinions of the members represent that of Revscene.net