REVscene - Vancouver Automotive Forum


Welcome to the REVscene Automotive Forum forums.

Registration is Free!You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today! The banners on the left side and below do not show for registered users!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.


Go Back   REVscene Automotive Forum > Technical Discussion > Manufacturer Tech Forums > Honda / Acura Tech Resources

Honda / Acura Tech Resources All honda & Acura Tech info
THIS ADSPACE OPEN FOR ADVERTISEMENT

Reply
 
Thread Tools
Old 06-19-2010, 10:04 PM   #1
I am Hook'd on RS
 
Join Date: Jul 2009
Location: PG
Posts: 74
Thanked 0 Times in 0 Posts
1994 accord ex problems

So my accord had been periodically starting for about a second then dieng by itself, usually after a couple of hours it would fire right up and run good. Weird thing is when it was acting up we took the #1 plug out to check for spark and it fired up, and when we shut it off and put the plug back in it would start and run fine, so we took it for a test drive and a couple minutes around the block the speedometer and the tach needles started to jump and the clock turned of....this craziness lasted for a second then it ran fine again. So we got home turned it of tried firing it up again and it started for a second then died....so today we swapped distributors with my dads accord (its a 94 to) and this time around the engine wouldn't even start for a bit......and while i was inside the house browsing forums for this type of problem my dad said he took all the plugs out b/c he thought it was flooded and when he cranked it a crap load of water or maybe antifreeze shot outta the #1 cylinder.......so we are stumped and hopefully someone on here can help point us in the right direction

Thanks,
gdhillon
Advertisement
gdhillon is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2010, 12:42 AM   #2
I am Hook'd on RS
 
Join Date: Jul 2009
Location: PG
Posts: 74
Thanked 0 Times in 0 Posts
....no one ? ;p
gdhillon is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2010, 01:11 AM   #3
My dinner reheated before my turbo spooled
 
lexluthor09's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Vancouver
Posts: 1,721
Thanked 80 Times in 33 Posts
kinda hard to diagnose something like that on the internet.


at first thought it sounds like a main relay problem as that would cause intermittent starting issues.

the needle jumping is related to your ignition coil/module as that reads the rpm

as for the water shooting out that you'd have to be a lot more specific.

anyways i'd check the main relay first (take it apart and look at the solder and see if the joints are cracked and just resolder it yourself) is usually the common problem related to starting issues.
lexluthor09 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -8. The time now is 10:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Revscene.net cannot be held accountable for the actions of its members nor does the opinions of the members represent that of Revscene.net