REVscene - Vancouver Automotive Forum


Welcome to the REVscene Automotive Forum forums.

Registration is Free!You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today! The banners on the left side and below do not show for registered users!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.


Go Back   REVscene Automotive Forum > Technical Discussion > Maintenance, Engine & Driveline Tech

Maintenance, Engine & Driveline Tech This forum is brought to you by The Speed Syndicate (TSS) in Burnaby.
Discussion of maintaining your engine, transmission, differentails, rear ends, and mods associated with "driveline" parts..

Reply
 
Thread Tools
Old 05-23-2012, 01:58 AM   #1
What hasn't Killed me, has made me more tolerant of RS!
 
epicbeardman's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: van
Posts: 153
Thanked 54 Times in 23 Posts
Clutch dead? Master cylinder issue? help!

Today while I was driving to school, I noticed a slight gear grind going into 3rd. So I popped it back into neutral and re-shifted and it went away. Coming up to a parking lot, as my car was slowing down, I noticed the grinds getting worse and worse. Finally as I slowed down to stop my car, it started sputtering and shaking like it was about to stall bad even though my foot was on the clutch. So I popped it into neutral and turned it off. When I started it back up, I noticed that I could not shift into any of the gears out of neutral, and if I forced it , it would grind- bad. However, when the ignition was off, I could shift through all the gears no problem. I double, triple and quadruple clutched multiple times, but I simply could not move the gears while the ignition was on.

So I turned off my car, and placed it into reverse, pulled out, turned it off again, placed it into first and pulled my car out of the parking lot to be towed back home. Since I could not shift while the engine was on, I was basically stuck on whatever gear I had last before I shut the car off meaning for the forward gears, I can only use 1 or 2. I called a trusted mechanic of mine who thinks it could be a master cylinder issue. I noticed that the car won't start if I didn't press the clutch pedal so I guess its not stuck or something. I also noticed that while going in a stuck first gear, the revs were erratic and the car was not moving smoothly at all. I have checked the clutch fluid and it is the correct amount, nor did I see any leaks.

I have a 2002 Civic SIR (EP3). I am looking at potentially a 700$ job, which I can't afford right now. Does anyone have any idea what could be wrong with the car? Right now its in my garage, unable to be driven anywhere. This royally sucks.
Advertisement
epicbeardman is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2012, 10:49 AM   #2
Head of HR....have a seat on that couch
 
fliptuner's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Coquitlam
Posts: 21,715
Thanked 15,307 Times in 4,247 Posts
Are you sure you checked the clutch reservoir and not the one for the brakes?

Sounds like the clutch master or slave is the problem, otherwise.

For whatever reason, the clutch isn't disengaging. How's the pedal feel? Light?

Look for signs of leaks at the slave cylinder and inside, up where the clutch pedal is.
__________________
feedback

Originally posted by v.b.
can we stop, my pussy hurts...
Originally posted by asian_XL
fliptuner, I am gonna grab ur dick and pee in your face, then rub shit all over my face...:lol
Originally posted by Fei-Ji
haha i can taste the cum in my mouth
Originally posted by FastAnna
when I was 13 I wanted to be a video hoe so bad


RSUV #7

Last edited by fliptuner; 05-23-2012 at 11:14 AM.
fliptuner is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2012, 05:33 PM   #3
I contribute to threads in the offtopic forum
 
Join Date: Oct 2009
Location: richmond
Posts: 2,837
Thanked 1,490 Times in 570 Posts
Clutch master, slave, or line is the problem. Check the res it might be low indicating a leak in one of the three I suggested.
__________________
Rise Auto Salon

11938 95a Ave Delta
I can be reached VIA text @ 778-232-1465

Oil change special $70 5 liters synthetic oil including OEM filter Fender rolling from $45 per fender
Car Audio:
Focal, Morel, Genesis, Clarion, Scosche, Escort, Compustar, GReddy, Blitz, Tomei, Motul, Endless, Defi, Cusco, Nismo + More


We specialize in:
Custom Car Audio
Race/4x4 Fabrication
Forced Induction
Engine Swaps
General Maintenance
Phil@rise is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2012, 06:55 PM   #4
Where's my RS Christmas Lobster?!
 
Join Date: Jun 2007
Location: surrey
Posts: 854
Thanked 1,026 Times in 201 Posts
700 sounds pretty steep to replace the master + slave cyl. But yes, it sounds like its one of them going or a collapsed line. Take the cap off the clutch resi and get someone to look to see if there are air bubbles that come up when you pump the clutch
TurboFC3S is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2012, 01:21 PM   #5
Head of HR....have a seat on that couch
 
fliptuner's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Coquitlam
Posts: 21,715
Thanked 15,307 Times in 4,247 Posts
update?
__________________
feedback

Originally posted by v.b.
can we stop, my pussy hurts...
Originally posted by asian_XL
fliptuner, I am gonna grab ur dick and pee in your face, then rub shit all over my face...:lol
Originally posted by Fei-Ji
haha i can taste the cum in my mouth
Originally posted by FastAnna
when I was 13 I wanted to be a video hoe so bad


RSUV #7
fliptuner is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2012, 07:36 PM   #6
What hasn't Killed me, has made me more tolerant of RS!
 
epicbeardman's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: van
Posts: 153
Thanked 54 Times in 23 Posts
Quote:
Originally Posted by fliptuner View Post
update?
Clutch wasn't slipping, so it could be either master or slave. Fixed the master, but still having issues, and the slave will be done tmr. *Crossing my fingers and hoping it's not a clutch problem
epicbeardman is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -8. The time now is 04:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Revscene.net cannot be held accountable for the actions of its members nor does the opinions of the members represent that of Revscene.net