REVscene - Vancouver Automotive Forum


Welcome to the REVscene Automotive Forum forums.

Registration is Free!You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today! The banners on the left side and below do not show for registered users!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.


Go Back   REVscene Automotive Forum > Technical Discussion > Maintenance, Engine & Driveline Tech

Maintenance, Engine & Driveline Tech This forum is brought to you by The Speed Syndicate (TSS) in Burnaby.
Discussion of maintaining your engine, transmission, differentails, rear ends, and mods associated with "driveline" parts..

Reply
 
Thread Tools
Old 08-18-2014, 07:53 PM   #1
Banned (ABWS)
 
Join Date: Oct 2011
Location: Coquitlam
Posts: 344
Thanked 353 Times in 89 Posts
1990 Miata not firing

Had my car about 3 months, first day I got it i swapped out the timing belt / pump / etc
ran fine for about a month, then every now and they started to tick randomly
now its to the point where its always ticking

So i rebuilt the hydraulic valve lifters, now they move freely.

To do so, as many of you know, I had to remove the valve cover, cams, and gears to get in there.

Before removing all of that, i ziptied the gears to the belt, and when removing the cams, i made sure i knew wich way they came out (did not install upside down) i also made sure when i put them back in that the cam/camgear markings were the same as before.

I also repainted the valve cover, air sensor assembly, and some smaller bits. Made sure all the connections were back as original.

Double check everything, hop in my car, turn the key, charge and brake light go on, turn to start it, cams turn, keep turning, does not start.

I have fuel, i checked my fuses, compresson of 160-170 (all 4), 19 teeth between camgears, E-E and I-I lined up on camgears while cyl #1 and #4 are fully up, while #2 and #3 are fully down.
CAS sensor only goes in one way. No ditributor to possibly 180.

Buying a timing gun tomm for shits and giggles.

Thanks for comments

[IMG]_MG_6190_1 by maksimizer, on Flickr[/IMG]
Advertisement
maksimizer is offline   Reply With Quote
This post thanked by:
Old 08-18-2014, 07:57 PM   #2
I subscribe to Revscene
 
boatcaptain's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: russia
Posts: 1,942
Thanked 1,179 Times in 301 Posts
are you selling this super nice miata?!
boatcaptain is offline   Reply With Quote
This post thanked by:
Old 08-18-2014, 08:05 PM   #3
Banned (ABWS)
 
Join Date: Oct 2011
Location: Coquitlam
Posts: 344
Thanked 353 Times in 89 Posts
Only at an overpriced price. As you have probably seen LuL
maksimizer is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2014, 12:48 AM   #4
cho
sneaky beaky like
 
cho's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: vancouver
Posts: 2,254
Thanked 4,380 Times in 631 Posts
Quote:
Originally Posted by maksimizer View Post
Only at an overpriced price. As you have probably seen LuL
my girlfriend saw it on cl and wanted it cause it was "cute and tiffany blue"
__________________
'19 honda civic fk8
cho is offline   Reply With Quote
This post thanked by:
Old 08-19-2014, 01:10 PM   #5
Wunder? Wonder?? Wander???
 
BrownBear's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: Coquitlam
Posts: 217
Thanked 129 Times in 46 Posts
I love the colour bruh bruh
BrownBear is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2014, 12:37 AM   #6
2x Variable Nockenwellen Steuerung
 
Join Date: Oct 2002
Location: N49.2 W122.1
Posts: 6,176
Thanked 1,174 Times in 704 Posts
coil?
godwin is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2014, 10:01 PM   #7
Banned (ABWS)
 
Join Date: Oct 2011
Location: Coquitlam
Posts: 344
Thanked 353 Times in 89 Posts
AFM was issue, diconnected solder points after painting.
AFM killed check engine light, pulling codes, seat belt light, ignition.
maksimizer is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -8. The time now is 05:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Revscene.net cannot be held accountable for the actions of its members nor does the opinions of the members represent that of Revscene.net