REVscene - Vancouver Automotive Forum


Welcome to the REVscene Automotive Forum forums.

Registration is Free!You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today! The banners on the left side and below do not show for registered users!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.


Go Back   REVscene Automotive Forum > Automotive Chat > Vancouver Auto Chat

Vancouver Auto Chat 2016 VAC Community Head Moderator: Raid3n

Reply
 
Thread Tools
Old 04-21-2017, 08:56 PM   #1
It's like going crazy when you're already nuts
 
jing's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 5,584
Thanked 2,399 Times in 636 Posts
Supercharger whine without the supercharger


2006 Toyota Camry 4cyl

Car hasn't had any recent service besides an oil change a couple months back. Belt looks fine.

What's the issue? I'm guessing it's one of the pulleys. Is there a recommended way to diagnose this?
Advertisement
__________________
my feedback
jing is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2017, 09:01 PM   #2
I contribute to threads in the offtopic forum
 
SpeedStars's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Vancouver
Posts: 2,712
Thanked 4,064 Times in 954 Posts
Did you recently have the accessory belt changed or noticed anything up with your battery? My prelude used to do this when the serpentine belt was too tight and when the alternator was failing. Try turning on the AC or radio and see if the noise gets louder.
__________________
'16 WRX

'93 GSR

'99 EXPEDITION
SpeedStars is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2017, 09:04 PM   #3
It's like going crazy when you're already nuts
 
jing's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 5,584
Thanked 2,399 Times in 636 Posts
Belt hasn't been changed since new lulz. Nothing different with the battery either. I'll try the AC/radio trick. Looks like I'll need a stethoscope to figure out where the sound is coming from.
__________________
my feedback
jing is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2017, 09:04 PM   #4
Head of HR....have a seat on that couch
 
fliptuner's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Coquitlam
Posts: 21,171
Thanked 14,483 Times in 3,999 Posts
My guess would be an accessory bearing or belt. Alt, PS, muffler, AC
__________________
feedback

Originally posted by v.b.
can we stop, my pussy hurts...
Originally posted by asian_XL
fliptuner, I am gonna grab ur dick and pee in your face, then rub shit all over my face...:lol
Originally posted by Fei-Ji
haha i can taste the cum in my mouth
Originally posted by FastAnna
when I was 13 I wanted to be a video hoe so bad


RSUV #7
fliptuner is online now   Reply With Quote
Old 04-21-2017, 09:05 PM   #5
It's like going crazy when you're already nuts
 
jing's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 5,584
Thanked 2,399 Times in 636 Posts
Muffler bearing? I recently changed that already with a Mashimoto ZX model.
__________________
my feedback
jing is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2017, 09:13 PM   #6
I Will not Admit my Addiction to RS
 
SilverBlitz's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: 604
Posts: 568
Thanked 280 Times in 53 Posts
__________________
Quote:
Originally posted by E N D L E S S
these cars are like high maintenance girlfriends, and everytime they whine or something isn't right....your bank account crys
SilverBlitz is offline   Reply With Quote
This post thanked by:
Old 04-21-2017, 09:14 PM   #7
Wunder? Wonder?? Wander???
 
ssjGoku69's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 222
Thanked 232 Times in 64 Posts
try removing the Serpentine/Accessory belt and see if the noise is still present
ssjGoku69 is online now   Reply With Quote
Old 04-21-2017, 09:42 PM   #8
Lomac owned my ass at least once
 
Join Date: Feb 2011
Location: Richmond
Posts: 6,368
Thanked 10,937 Times in 2,796 Posts
I've had this multiple times on various vehicles, has been either failing alternator bearing or AC pump (on or off, had to cut AC belt on road trip with pocket knife)
__________________
https://i.imgur.com/4PRtABe.gif
320icar is online now   Reply With Quote
Old 04-21-2017, 09:43 PM   #9
It's like going crazy when you're already nuts
 
jing's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 5,584
Thanked 2,399 Times in 636 Posts
I'm noticing a slight burning smell as well. Signs are pointing towards failing alternator.
__________________
my feedback
jing is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2017, 01:35 AM   #10
VAC Head Rotang Mod
 
Raid3n's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Van
Posts: 10,618
Thanked 1,396 Times in 612 Posts
try doing what they did in the video, unplug the alt while it's running and see if the sound stops.
__________________
2018 Chevy Colorado ZR2 Diesel
1993 Subaru WRX (2004 WRX engine, COBB access port)
2001 CBR600F4i

My Feedback (10-0-0)

Quote:
Originally Posted by Fei-Ji View Post
haha i can taste the cum in my mouth
Raid3n is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2017, 07:17 AM   #11
RS Veteran
 
bcrdukes's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: No.
Posts: 25,438
Thanked 7,221 Times in 2,863 Posts
Likely alternator.

Open/close all four windows (assuming they are powered?) and it will have enough of a draw on the system.
__________________
Posted from my Nokia E71
bcrdukes is online now   Reply With Quote
Old 04-22-2017, 09:14 AM   #12
Head of HR....have a seat on that couch
 
fliptuner's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Coquitlam
Posts: 21,171
Thanked 14,483 Times in 3,999 Posts
Quote:
Originally Posted by ssjGoku69 View Post
try removing the Serpentine/Accessory belt and see if the noise is still present
I'm pretty sure if nothing is turning and there's no belt, the noise won't be there either. Lol
__________________
feedback

Originally posted by v.b.
can we stop, my pussy hurts...
Originally posted by asian_XL
fliptuner, I am gonna grab ur dick and pee in your face, then rub shit all over my face...:lol
Originally posted by Fei-Ji
haha i can taste the cum in my mouth
Originally posted by FastAnna
when I was 13 I wanted to be a video hoe so bad


RSUV #7
fliptuner is online now   Reply With Quote
This post thanked by:
Old 04-23-2017, 03:08 AM   #13
I subscribe to Revscene
 
k3mps's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Coquitlam
Posts: 1,951
Thanked 1,341 Times in 395 Posts
pretty certain it's the alternator. try unplugging the alternator harness then starting the car. If it doesn't make the noise, then you know what the problem is.

any brake light / abs light?
k3mps is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2017, 10:16 AM   #14
NEWBIE ACCOUNT!
 
YammieNoob's Avatar
 
Join Date: May 2016
Posts: 14
Thanked 11 Times in 5 Posts
It's the alternator most likely. Same noise happened to me on the highway. When I opened up my hood the alternator smelled like it was burned. Cheap and easy fix to change the alternator yourself.
YammieNoob is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2017, 07:30 PM   #15
It's like going crazy when you're already nuts
 
jing's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 5,584
Thanked 2,399 Times in 636 Posts
'twas the alternator

Side note: The serpentine belt was strangely difficult to put back on. I had to route it in place then wedge the alternator back in as I cranked on the tensioner.
__________________
my feedback
jing is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -8. The time now is 10:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Revscene.net cannot be held accountable for the actions of its members nor does the opinions of the members represent that of Revscene.net