REVscene - Vancouver Automotive Forum


Welcome to the REVscene Automotive Forum forums.

Registration is Free!You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today! The banners on the left side and below do not show for registered users!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.


Go Back   REVscene Automotive Forum > Technical Discussion > Maintenance, Engine & Driveline Tech

Maintenance, Engine & Driveline Tech This forum is brought to you by The Speed Syndicate (TSS) in Burnaby.
Discussion of maintaining your engine, transmission, differentails, rear ends, and mods associated with "driveline" parts..

Reply
 
Thread Tools
Old 11-11-2010, 10:18 PM   #1
I am Hook'd on RS
 
Join Date: May 2002
Location: burnaby
Posts: 50
Thanked 0 Times in 0 Posts
car died, need recessitation!!!!

i have a 1997 acura 3.0cl and its having a hard time all of a sudden starting. It turns over but putters until it shuts off, almost a second after it starts. the first 3 times i tryed starting my car it stayed on for about 3-4 seconds and then turned off, when i pressed the accelerator it immediatly shut off. i have tried starting the car a total of about 7 times and it turns over and starts but virtually shuts off right away though.

Any suggestions, electrical, fuel pump, any sort of tactics i could try.
i had it towed to my place so i need to get it running asap without spending an arm and a leg.
this happen to me at about 10pm thursday night.

Thank you
Advertisement
fei_mui is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2010, 01:36 AM   #2
2x Variable Nockenwellen Steuerung
 
Join Date: Oct 2002
Location: N49.2 W122.1
Posts: 6,176
Thanked 1,174 Times in 704 Posts
gas or electric?

Get a code reader you can probably read some of the codes.

The more you try to turn over the more damage you might cause.
godwin is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2010, 09:08 PM   #3
I am Hook'd on RS
 
Join Date: May 2002
Location: burnaby
Posts: 50
Thanked 0 Times in 0 Posts
weird thing, the next morning (today) the car turned over and worked as it normally would.
i went to squamish and back no problems.
This is making me think its not a fuel pump but a vacuum or electrical problem.
Any sort of specific area to look into so this dont happen say up the mountain or something
fei_mui is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 09:43 PM   #4
I am Hook'd on RS
 
Join Date: May 2002
Location: burnaby
Posts: 50
Thanked 0 Times in 0 Posts
im still concerned about this occurance. any one have similar problems or have a possible solution, idea...
fei_mui is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2010, 12:46 AM   #5
RS.net, helping ugly ppl have sex since 2001
 
Alphamale's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Burnaby
Posts: 9,441
Thanked 2,377 Times in 445 Posts
Main relay...try it out.
__________________
Feedback
Quote:
Originally Posted by Jason00S2000 View Post
Invisible sky daddies commanding people to do shit is just so beyond retarded, I feel like punching myself in the balls until I shit my computer chair.
Quote:
Originally Posted by Chopstick View Post
4 years ago, I pulled up to burger king, and asked to get a teen burger. I realized after the 3rd time i said it, I was in the wrong fucking place.

(>___<)
Quote:
Originally Posted by Sky_High
[19-10, 22:51] how many post do I need before I can fail TOS'D posts.
Alphamale is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2010, 09:41 AM   #6
I contribute to threads in the offtopic forum
 
Join Date: Oct 2009
Location: richmond
Posts: 2,838
Thanked 1,490 Times in 570 Posts
My guess would be vacuum leak or electrical related possibly a faulty MAF.
__________________
Rise Auto Salon

11938 95a Ave Delta
I can be reached VIA text @ 778-232-1465

Oil change special $70 5 liters synthetic oil including OEM filter Fender rolling from $45 per fender
Car Audio:
Focal, Morel, Genesis, Clarion, Scosche, Escort, Compustar, GReddy, Blitz, Tomei, Motul, Endless, Defi, Cusco, Nismo + More


We specialize in:
Custom Car Audio
Race/4x4 Fabrication
Forced Induction
Engine Swaps
General Maintenance
Phil@rise is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2010, 04:27 PM   #7
I am Hook'd on RS
 
Join Date: May 2002
Location: burnaby
Posts: 50
Thanked 0 Times in 0 Posts
where is the main relay do you know?
and what is a faulty MAF.
The car works fine as we speak. This is weird..
i dont want to be stranded else where this winter cause im going to kelowna.
fei_mui is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2010, 04:40 PM   #8
RS.net, helping ugly ppl have sex since 2001
 
Alphamale's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Burnaby
Posts: 9,441
Thanked 2,377 Times in 445 Posts
If you don't know what these simple terms are, it's better off that you find someone who does (aka, a mechanic or a good friend).
__________________
Feedback
Quote:
Originally Posted by Jason00S2000 View Post
Invisible sky daddies commanding people to do shit is just so beyond retarded, I feel like punching myself in the balls until I shit my computer chair.
Quote:
Originally Posted by Chopstick View Post
4 years ago, I pulled up to burger king, and asked to get a teen burger. I realized after the 3rd time i said it, I was in the wrong fucking place.

(>___<)
Quote:
Originally Posted by Sky_High
[19-10, 22:51] how many post do I need before I can fail TOS'D posts.
Alphamale is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2010, 10:18 PM   #9
RS.net, helping ugly ppl have sex since 2001
 
Klobbersaurus's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Lollipop Lane
Posts: 8,516
Thanked 187 Times in 90 Posts
Quote:
Originally Posted by Phil@rise View Post
My guess would be vacuum leak or electrical related possibly a faulty MAF.
dont honda's use a map sensor?

i say main relay as well
__________________
Its Klobbering Time!
Klobbersaurus is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2011, 03:00 AM   #10
Where's my RS Christmas Lobster?!
 
Prolowtone's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Langley BC
Posts: 865
Thanked 336 Times in 109 Posts
Sounds like a faulty Mass Air Flow Sensor, dont know much about honda so it might be a Map sensor as posted above.
Prolowtone is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2011, 07:30 PM   #11
NEWBIE ACCOUNT!
 
Join Date: Mar 2002
Location: 604
Posts: 19
Thanked 0 Times in 0 Posts
I bet it's the fuel pump. Sounds like it is about to kick the bucket. Next time it has a hard time starting smash the gas tank with your palm where the fuel pimp is located under the car while someone is trying to start the car. If it was a relay it wouldn't all of a sudden run.
Nihk_lo is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2011, 07:54 PM   #12
My homepage has been set to RS
 
Join Date: Jun 2008
Location: Nowhere
Posts: 2,279
Thanked 845 Times in 389 Posts
He could rule out a bad fuel pump by hearing the fuel pump prime when ignition is turned on.

Don't think its' the fuel pump though.
subordinate is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2011, 10:31 PM   #13
is best wrench
 
monkeywrench's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Vancouver
Posts: 2,485
Thanked 1,208 Times in 272 Posts
Sounds like a Distributor problem like the one I had not too long ago. Same symptoms as your car, replaced the Distrubutor cap and worked fine after
monkeywrench is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2012, 07:33 PM   #14
I am Hook'd on RS
 
Join Date: May 2002
Location: burnaby
Posts: 50
Thanked 0 Times in 0 Posts
It was the ignition; the contacts were melted and did not have proper contact.

I hope this may help someone else in the future.
fei_mui is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2012, 07:59 PM   #15
RS Veteran
 
bcrdukes's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: TOS'd
Posts: 26,548
Thanked 8,320 Times in 3,302 Posts
Did it take you almost 2 years to sort the problem out?
__________________
iluvbmw4eva
bcrdukes is offline   Reply With Quote
This post thanked by:
Old 10-18-2012, 02:57 PM   #16
I don't get it
 
Join Date: Mar 2010
Location: vancouver
Posts: 439
Thanked 46 Times in 32 Posts
i would check the dissy. just replace the cap ive had this happen on old hondas most likely just got some water in there.
__________________
2012 dodge ram 3500 laramie longhorn duelly long box (current)
2008 smart car passion (current)
1991 nissan 300zx twin turbo (sold)
2007 civic si coupe turbo with 535whp on the mustang dyno (sold)
2010 Dodge ram 1500 quad cab slt (sold)
2003 j's racing s2000 comptech supercharged (parted)
2008 civic si coupe (traded)
2006 toyota 4runner limited (traded)
92 civic eg hatch turbo d16 11.7 quarter (parted)
90 eagle talon (rip)
89 toyota celica gts (sold)
08civicsi_coupe is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2012, 04:27 PM   #17
Where's my RS Christmas Lobster?!
 
Prolowtone's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Langley BC
Posts: 865
Thanked 336 Times in 109 Posts
^ he just said he fixed it 2 posts ago......
Prolowtone is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -8. The time now is 03:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Revscene.net cannot be held accountable for the actions of its members nor does the opinions of the members represent that of Revscene.net