REVscene - Vancouver Automotive Forum


Welcome to the REVscene Automotive Forum forums.

Registration is Free!You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today! The banners on the left side and below do not show for registered users!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.


Go Back   REVscene Automotive Forum > Automotive Chat > Vancouver Auto Chat

Vancouver Auto Chat 2016 VAC Community Head Moderator: Raid3n

Reply
 
Thread Tools
Old 06-09-2014, 04:06 AM   #1
RS controls my life!
 
SupraTTturbo2jz's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: ?
Posts: 728
Thanked 217 Times in 76 Posts
7th gen accord v6

Hi guys, my vehicle has recently been having a bunch of problems pop up. What could be the issue if it is shaking when accelerating slowly from a stop? I had engine mounts replaced before, but now the passenger side has snapped again I think because mechanic lifted the engine incorrectly thus having it rest on the axle or something because I only noticed the shaking after he replaced the mounts. I can tell its not from the new mounts because the engine does not jolt back and forth like when the mounts were snapped. When I accelerate the car does not have much power anymore.
Advertisement
__________________
ddd
SupraTTturbo2jz is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2014, 06:57 AM   #2
OMGWTFBBQ is a common word I say everyday
 
GabAlmighty's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Whitehorse, YT
Posts: 5,320
Thanked 3,778 Times in 1,240 Posts
dropped a cylinder?
__________________
'16 Ram 1500
'85 Corolla
GabAlmighty is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2014, 09:46 AM   #3
RS.net, where our google ads make absolutely no sense!
 
boibuddha's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Surrey
Posts: 957
Thanked 262 Times in 94 Posts
Have you tried pulling any codes?

I'm suspecting it's a transmission issue. My buddy and I tried changing the transmission fluid in hope of fixing his slipping issue. Right after he had jerking issues when accelerating from low speeds but it was fine from a complete stop.

Another side effect was his car only works in first and second gear now. It didn't shift beyond that and we did a quick test on the highway.
3rd and 4th Pressure Switch, WOOOWWWW - Honda Accord Forum : V6 Performance Accord Forums

Driving around in his car afterwards felt like the car was stuck in second gear most of the time and I believe you might have a similar issue.

Good luck.
__________________
My Feedback (9-0-0)

If cats always land on their feet, and toast always lands butter side down, what would happen if you strapped burnt toast to the back of a cat and dropped it?
boibuddha is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2014, 10:22 AM   #4
PM me for my nudes
 
smoothie.'s Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Burnaby
Posts: 3,834
Thanked 3,664 Times in 967 Posts
No check engine light? That's odd
__________________
Quote:
Originally Posted by jasonturbo View Post
Too bad it isn't about flipping cars to lose money, I'm really good at that.
Quote:
Originally Posted by SkunkWorks View Post
This wouldn't happen if you didn't drive a peasant car like an Audi...
Quote:
[14-05, 14:59] FastAnna You tiny bra wearing, gigantic son of a bitch
[15-05, 10:35] FastAnna Yeah I was dreaming of those big titties in that tiny bra
Quote:
Originally Posted by westopher View Post
I'd probably blow someone for that 911
smoothie. is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2014, 10:33 AM   #5
Head Moderator
 
Lomac's Avatar
 
Join Date: Dec 1982
Location: Great White Nor
Posts: 22,642
Thanked 6,407 Times in 2,068 Posts
Transmission problem on a v6 7gen? That's impossible!

The shaking could also be attributed to an unbalanced rim or axle. Wouldn't have anything to do with power loss, however.
Lomac is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2014, 01:00 PM   #6
My homepage has been set to RS
 
dachinesedude's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Richmond
Posts: 2,131
Thanked 1,141 Times in 407 Posts
03-05? mileage?

its most likely the tranny, do a drain and fill (3 times) and see if there is a difference
dachinesedude is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2014, 05:46 PM   #7
Where's my RS Christmas Lobster?!
 
Join Date: Jun 2009
Location: Burnaby
Posts: 858
Thanked 1,070 Times in 229 Posts
7th gen accord v6

Maybe coil pack
Shorn is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2014, 06:10 PM   #8
I contribute to threads in the offtopic forum
 
Join Date: Jun 2006
Location: Burnaby
Posts: 2,899
Thanked 4,873 Times in 1,045 Posts
Coil pack would most likely throw a code, for cylinder misfire.

Dirty throttle body? Air filter?

On my 6th gen accord, I had symptoms just like yours because of a dirty IACV...my 7.5, the throttle body is computer operated...not sure if the 03-05's have a throttle cable or not, but if they do, it could be that also.
inv4zn is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2014, 01:34 AM   #9
RS controls my life!
 
SupraTTturbo2jz's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: ?
Posts: 728
Thanked 217 Times in 76 Posts
Quote:
Originally Posted by dachinesedude View Post
03-05? mileage?

its most likely the tranny, do a drain and fill (3 times) and see if there is a difference
241k kms.. tranny was rebuilt, its shifting completely fine. I remember when the mounts first snapped, I had power loss until it was fixed. I am pretty sure that is the issue now, but I am just trying to find the issue with the shaking. The mechanic took a look when I first reported the shaking after he replaced the mounts, he said it looks like the right axle or something like that. I am guessing the axles could have been damaged if he didn't lift the engine properly when doing the mounts correct? Forgot to mention, the power loss is only when accelerating hard. it does pick up once the vehicle gets past the shaking between 60km-100kms, then it just sails again smoothly. I feel the jolting of the engine hitting against the vehicle when I step suddenly on the accelerator.
__________________
ddd
SupraTTturbo2jz is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -8. The time now is 12:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Revscene.net cannot be held accountable for the actions of its members nor does the opinions of the members represent that of Revscene.net