REVscene - Vancouver Automotive Forum


Welcome to the REVscene Automotive Forum forums.

Registration is Free!You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today! The banners on the left side and below do not show for registered users!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.


Go Back   REVscene Automotive Forum > Technical Discussion > Manufacturer Tech Forums > Honda / Acura Tech Resources

Honda / Acura Tech Resources All honda & Acura Tech info
THIS ADSPACE OPEN FOR ADVERTISEMENT

Reply
 
Thread Tools
Old 12-02-2014, 08:27 PM   #1
My AFC gave me an ABS CEL code of LOL while at WOT!
 
tegra7's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: BC
Posts: 1,829
Thanked 2,503 Times in 718 Posts
96 Accord Over heated Today

So my 96 Accord (2.2 4cyl non vtec)overheated on my way home from work today.

Drove for about 30 min, then at idle then the temp gauge rose to half way.
After another 10 min of driving it rose again past the half way mark, so
I pulled into a gas station to let it cool down. I should also mention that my rad fan never comes while driving or idling, only when I shut the engine off.

Coolant is full. So my only guess is this could be a faulty fan switch or thermostat? Any ideas guys.
Advertisement
tegra7 is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2014, 08:32 PM   #2
Head of HR....have a seat on that couch
 
fliptuner's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Coquitlam
Posts: 21,526
Thanked 15,020 Times in 4,163 Posts
When the engine was hot were both the rad hoses the same temp?

Have you done any recent work to the car?
__________________
feedback

Originally posted by v.b.
can we stop, my pussy hurts...
Originally posted by asian_XL
fliptuner, I am gonna grab ur dick and pee in your face, then rub shit all over my face...:lol
Originally posted by Fei-Ji
haha i can taste the cum in my mouth
Originally posted by FastAnna
when I was 13 I wanted to be a video hoe so bad


RSUV #7
fliptuner is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2014, 08:35 PM   #3
Zionism gets my shell hard and slimy
 
snails's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: in a shell
Posts: 2,598
Thanked 6,021 Times in 1,129 Posts
what he said^^

start the car, let it warm up and check of bother bottom and top rad hoses are the same temp

sounds like your thermostat isnt opening up
__________________
Quote:
Originally Posted by smoothie. View Post
It doesn't matter what size you are, if all you do is masturbate.
snails is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2014, 08:54 PM   #4
I subscribe to the Fight Club ONLY
 
Join Date: Feb 2011
Location: Richmond
Posts: 7,175
Thanked 12,542 Times in 3,230 Posts
I bet you your thermostat isn't opening up
320icar is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2014, 09:27 PM   #5
My AFC gave me an ABS CEL code of LOL while at WOT!
 
tegra7's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: BC
Posts: 1,829
Thanked 2,503 Times in 718 Posts
Bottom rad hose was a lot cooler. But why do the fans only come on when I shut the engine off?
tegra7 is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2014, 09:30 PM   #6
My AFC gave me an ABS CEL code of LOL while at WOT!
 
tegra7's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: BC
Posts: 1,829
Thanked 2,503 Times in 718 Posts
Quote:
Originally Posted by ICE BOY View Post
When the engine was hot were both the rad hoses the same temp?

Have you done any recent work to the car?
Yes. Dist cap, rotor, plugs, air filter and HID's. I did not touch anything to do with the cooling system
tegra7 is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2014, 03:25 PM   #7
RS controls my life!
 
Puck Luck's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: lower mainland
Posts: 750
Thanked 93 Times in 78 Posts
Quote:
Originally Posted by tegra7 View Post
So my 96 Accord (2.2 4cyl non vtec)overheated on my way home from work today.

Drove for about 30 min, then at idle then the temp gauge rose to half way.
After another 10 min of driving it rose again past the half way mark, so
I pulled into a gas station to let it cool down. I should also mention that my rad fan never comes while driving or idling, only when I shut the engine off.

Coolant is full. So my only guess is this could be a faulty fan switch or thermostat? Any ideas guys.
just to be clear...the temp gauge never got to the half way point during the 30 min drive, only rose up to the half mark while driving? Is it only over heating while driving and not at idle?
__________________
Don't open your hood to strangers........ N 'ouvrez pas votre capot des inconnus
Puck Luck is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2014, 07:00 PM   #8
My AFC gave me an ABS CEL code of LOL while at WOT!
 
tegra7's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: BC
Posts: 1,829
Thanked 2,503 Times in 718 Posts
Quote:
Originally Posted by Puck Luck View Post
just to be clear...the temp gauge never got to the half way point during the 30 min drive, only rose up to the half mark while driving? Is it only over heating while driving and not at idle?
It actually went up past the half way mark. But I replaced the thermostat. Everything seems good now.
tegra7 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -8. The time now is 04:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Revscene.net cannot be held accountable for the actions of its members nor does the opinions of the members represent that of Revscene.net