REVscene - Vancouver Automotive Forum


Welcome to the REVscene Automotive Forum forums.

Registration is Free!You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today! The banners on the left side and below do not show for registered users!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.


Go Back   REVscene Automotive Forum > Technical Discussion > Manufacturer Tech Forums > Euro Tech Resources

Euro Tech Resources All Euros (VW, BMW, Benz, Porsche, Ferrari, Lamborghini, etc) Tech info
THIS ADSPACE OPEN FOR ADVERTISEMENT

Reply
 
Thread Tools
Old 07-13-2015, 01:03 PM   #1
nma
#RVG
 
nma's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: BBY
Posts: 557
Thanked 624 Times in 201 Posts
BMW E82 help

Hey guys,

I've done some research on this already, but I thought I would post it here as well to see what you guys come up with.

I have a 2009 128i. Recently, I've noticed that under full throttle in high gear (5/6) and between 1000-1500 rpm, the engine would stutter a little bit. It cuts power for less than a second, literally a slight thump, kinda like the traction control coming on but it's not. It's not TOO noticeable but this is something that I haven't experienced before. There is NO other problem and the engine runs perfectly at any other range and load.

Some things to note:

The car has 75k km, so kinda low to be having any fuel pump issues or worn plugs.

I recently ran over a trailer hitch, which damaged my exhaust and some panels. My exhaust was replaced (I believe from another E82) and everything else fixed (Possible faulty cat on replacement exhaust?)

I'll most likely be taking the car in to CG to run a diagnostic and see what comes up. No check engine light or anything else comes up. (any better value shops anyone can recommend?)

Anyone else have a similar experience with a N5x engine?

Thanks
Advertisement

Last edited by nma; 07-13-2015 at 01:10 PM.
nma is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -8. The time now is 05:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Revscene.net cannot be held accountable for the actions of its members nor does the opinions of the members represent that of Revscene.net